top of page

SCREENING | Frank Theys - The Freedom Village | 20 MAR. 2019

BEURSSCHOUWBURG | August Ortsstraat 20/28, 1000 Brussels (BE) |

20 MAR. 2019 | 17:00 |
FRANK THEYS in gesprek met activisten, CASTRO DAKDOUK & SAMIR MOHANNA + SCREENING: The Freedom Village


Filmmaker, filosoof en kunstenaar Frank Theys maakt al jarenlang baanbrekend visueel werk dat de wereld rondom ons in vraag stelt. Op HUMAN(ART)ISTIC FESTIVAL 2019 stelt hij The Freedom Village voor, een hoofdstuk uit zijn nieuwe documentaire Plan B. Daarin volgt hij Castro Dakdouk en Samir Mohanna, die nabij Athene hun eigen project opstartten om vluchtelingen op te vangen. Zij komen mee naar Brussel om meer te vertellen over de vluchtelingensituatie in Griekenland.


Het is niet de eerste keer dat we Frank Theys mogen verwelkomen op het Human(art)istic Festival: tijdens de vorige editie leidde hij een forum rond de opwarming van de aarde. De documentaire Plan B past in het rijtje van Theys’ maatschappelijk geëngageerde projecten. Deze keer werkt hij voor het hele filmproject samen met Menno Grootveld en met Michel Bauwens, die mee instaan voor de research. Hij noemt het een documentaire over 'veranderende attitudes in een veranderend klimaat’.


In Brussel krijgen we een eerste montage te zien van het Atheense hoofdstuk The Freedom Village. Daarin ontmoeten we mensen die inventief gebruik maken van het gemeengoed: Dakdouk en Mohanna kraken immers leegstaande gebouwen om er vluchtelingen te huisvesten.Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page